Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی گروه فضایی وزارت دفاع از دستیابی متخصصان صنعت دفاعی به نسل جدید ماهواره‌برها خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی وزارت دفاع، سید احمد حسینی در برنامه تلویزیونی چرخ که از شبکه ۴ سیما پخش شد، به ماهواره بر سیمرغ اشاره کرد و اظهار داشت: بین موشک و ماهواره برها به لحاظ فناوری، اشتراک فناوری و زیرساخت ها اشتراک هایی وجود دارد، اما به لحاظ منطق طراحی سیستمی و تجمیع سامانه دو منطق کاملا متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی گروه فضایی وزارت دفاع در پاسخ به سوالی درباره تفاوت موشک های بالستیک و ماهواره برها گفت: به لحاظ فناوری و اشتراک فناوری و زیرساخت بین این دو محصول اشتراک وجود دارد. اما در این زمینه به لحاظ منطق طراحی و تجمیع سامانه دو منطق کاملا متفاوت وجود دارد. در دنیا هم بین این دو نوع فناوری تمایز قائل هستند.  

وی ادامه داد: در واقع فناوری‌ها در هنگام تبدیل به محصول، دو محصول متفاوت ایجاد می‌کنند. موشک‌های بالستیک با رویکرد تاکتیکی و با رویکرد فضای جنگی و دفاعی استفاده می‌شود؛ بنابراین باید بتوانند به سرعت و در زمان کوتاه عملیاتی شده و با سرعت هم جابجا شوند. این تفاوت در دنیا با تفاوت اسامی هم مشاهده می‌شود.

حسینی گفت: در واقع ماهواره بر‌ها به صورت مجزا به سایت‌های پرتاب حمل می‌شوند. این سایت‌ها هم در تمام جهان شناسنامه دار هستند. اما در فضای دفاعی این امکان وجود ندارد که از یک مکان مشخص و شناسنامه دار، عملیات انجام داد. در دنیا ۲۰ یا ۲۲ سایت پرتاب داریم که بایکونور در قزاقستان و جان اف کندی در آمریکا از معروف‌ترین آن‌ها هستند. سایت پرتاب ما در سمنان و به نام  حضرت امام خمینی نیز کاملا شناخته شده و شناسنامه دار است.

وی ادامه داد: ماهواره بر‌های ما به صورت مراحل مجزی به این پایگاه آورده شده و فرآیند آماده سازی آن‌ها هم حداقل به مدت دو هفته انجام شده و کاملا بی دفاع هستند، چون که کار فضایی نوع کار تجاری و علمی مانند همه جای جهان است که ما نیز به چنین کاری مشغول هستیم.

سخنگوی گروه فضایی وزارت دفاع تصریح کرد: ما در حوزه فضایی کار موشکی انجام نمی‌دهیم. البته ما در حوزه موشکی قابلیت‌هایی بالایی در کشور داریم. اما حوزه فضایی در کشور سرفصل فناوری جدیدی است که این تفاوت‌های که مطرح شد در حوزه عمودی داخل برج به صورت مجزی آماده سازی شده و فرآیند الحاق زیرمجموعه ها، شارژ و تست‌های پیش پرتاب به مدت چندین روز در اینجا انجام می‌شود و پرتاب‌ها نیز به صورت آشکار نمایش داده می‌شوند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر فناوری فضایی بالای ۴۰۰ میلیارد دلار گردش اقتصادی دارد، اظهار کرد: از این میزان ۳۰۰ میلیارد در بخش خصوصی محقق و کاربردهای پائین دستی محقق می‌شود که برای دستیابی به این فناوری باید صنایع پایه آن را توسعه داد.

حسینی تاکید کرد: در صنعت فضایی دو موضوع ماهواره و ماهواره‌بر وجود دارد. فناوری پرتاب ماهواره و همچنین ایجاد پایگاه پرتاب در اختیار ۵ یا ۶ کشور دنیا قرار دارد که ما نیز در زمره این کشور‌ها قرار داریم و توانسته‌ایم پایگاه‌های فضایی و پایگاه پرتاب حضرت امام (ره) در سمنان را توسعه دهیم که البته قابلیت توسعه بیشتری را داراست.
دو هزار ماهواره عملیاتی در فضا وجود دارد

حسینی گفت: در حال حاضر دو هزار ماهواره عملیاتی در فضا وجود دارد که این تعداد متعلق به ۹۲ کشور است؛ البته تنها ۵۸ کشور توان ساخت ماهواره را دارند که از میان این ۵۸ کشور تنها ۱۰ کشور و رژیم صهیونیستی توان پرتاب ماهواره دارند چراکه پرتاب ماهواره پیچیدگی زیادی دارد.

سخنگوی گروه فضایی سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع با اشاره به جزئیات پرتاب ماهواره بر سیمرغ، تاکید کرد: برای پرتاب سیمرغ قراردادی که با سازمان فضایی برای پرتاب ماهواره ظفر داریم، حدودا ۳/۵ میلیون دلار است در حالی که اگر با کشور دیگری قرارداد ببندید، به شرطی که شرایط سیاسی اجازه دهد و صف پرتاب وجود نداشته باشد چراکه در حال حاضر صف پرتاب در دنیا تا سال ۲۰۲۲ پر است، هزینه بیشتری صرف خواهد شد.

او افزود: ادبیات هزینه‌های پرتاب ماهواره در دنیا، کیلوگرم ماهواره بر دلار است، هزینه پرتاب برای سیمرغ برای هرکیلوگرم ماهواره ۱۵ هزار دلار است؛ که این در دنیا نرمال است. سیمرغ می تواند تا ماهواره‌ای تا وزن ۲۵۰ کیلوگرم را در مدار ۵۰۰ کیلومتری قرار دهد.

حسینی با بیان اینکه هزینه‌های ما زیر میانگین جهانی است، ادامه داد: برای ماهواره‌بر‌هایی که در حال توسعه آن هستیم، این رقم به زیر ۱۰ هزار دلار خواهد آمد. باید به این موضوع اشاره کنم که برای یک ماهواره سنجشی در یکی از کشورها، قراردادی بالغ بر ۸۰ میلیون دلار بسته شده است.

سخنگوی گروه فضایی وزارت دفاع با بیان اینکه در ابتدای مسیر توسعه فناوری ماهواره بر هستیم، گفت: نسل بعدی ماهواره‌بر‌های ما، سریر است که در آن یک مرحله به ماهواره‌بر سیمرغ اضافه خواهد شد و در آینده دورتر سروش را خواهیم داشت.

وی افزود: ما به دنبال استفاده از سوخت جامد برای کاهش هزینه‌های پرتاب هستیم.

سخنگوی گروه فضایی وزارت دفاع درباره نسل بعدی ماهواره بر‌های ایرانی اظهار کرد: ماهواره‌بر سریر حدود ۳۵ متر طول خواهد داشت، قطر آن نیز مانند سیمرغ ۲.۴ متر خواهد بود که بدنه آن به صورت یکپارچه تا بالا خواهد بود. قطر ماهواره بر سروش چهار متر خواهد بود.

وی با بیان اینکه منطق ما منطق تحقیقاتی است، ادامه داد: ماهواره‌بر سیمرغ تا کنون دو پرتاب تحقیقاتی داشته است و ما در این ماهواره بر هم در فاز پرتاب تحقیقاتی هستیم. البته در مرحله پرتاب، ماهواره تحقیقاتی هم روی ماهواره‌بر‌ها نصب کردیم تا خود ماهواره هم تست شود؛ البته پرتاب آینده هم یک پرتاب تحقیقاتی خواهد بود.

سخنگوی گروه فضایی  وزارت دفاع درباره ساختار پایگاه فضایی امام خمینی نیز، عنوان کرد: اولین بخش این پایگاه سکوی برج پرتاب و سکوی متحرک است که مونتاژ ماهواره در آن انجام می‌شود، وزن این بخش ۱۱۰۰ تن و طول آن نیز ۴۵ متر است.

وی ادامه داد: بخش دیگر این سایت، مرکز کنترل فرماندهی است که درجریان پرتاب ماهواره پنج استان درگیر می‌شوند و کل کنترل فرآیند از همین مرکز به صورت متمرکز انجام می‌شود. سایت سوم هم سایت آماده سازی است که مجموعه این بخش‌ها سایت فضایی امام خمینی (ره) را تشکیل می‌دهد.

حسینی با اشاره به نمونه قبلی ماهواره‌بر‌های ایرانی که سفیر نام داشت، گفت: رویکرد اصلی ما در ماهواره‌بر سفیر اثبات توانمندی بود و امروز ماهواره‌بر سفیر دیگر بازنشست شده است. این ماهواره بر حدود ۸ پرتاب و ۲ لغو پرتاب داشت که ۴ پرتاب آن موفق به قرار دادن ماهواره در مدار شد.

وی در پایان با بیان اینکه توانمندی علمی رسیدن به مدار ژئو (مدار ثابت زمین) وجود دارد، گفت: برای رسیدن به این مهم باید روی پایگاه پرتاب و ماهواره‌بر کار تحقیقاتی و تغییراتی ایجاد شود؛ ماهواره‌بر سروش می‌تواند به مدار ژئو برود./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: کانون های فرهنگی هنری مساجد رویداد ملی فهما مسجد مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد فهما کانون های فرهنگی هنری مساجد مسجد طرح ملی فهما سامانه فهما ماهواره وزارت دفاع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۹۷۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز فعالیت نخستین ماهواره اندازه‌گیری باران

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، به گفته اداره هواشناسی چین، نخستین ماهواره این کشور دز حوزه اندازه گیری بارش که در مدار کم ارتفاع زمین مستقر شده، روز چهارشنبه رسماً مورد بهره برداری قرار گرفت.

ماهواره مذکور که با نام فنگیون۳جی شناخته می‌شود، آورییل سال گذشته به مدار پرتاب شد و هدف از ارسال آن تحقیقات اقلیم شناسی، بارش و پایش سیستماتیک بارش باران و وضعیت آب و هوا مطرح شد. این ماهواره می‌تواند اطلاعات ساختاری سه بعدی از بارش در مناطق با عرض‌های جغرافیایی متوسط ​​و پایین ارائه دهد.

پرتاب موفقیت‌آمیز این ماهواره، چین را به تنها کشوری تبدیل کرد که به طور همزمان چهار ماهواره هواشناسی غیرنظامی را در مدار نزدیک زمین، صبح، ظهر، بعدظهر و مسیر‌های شیبدار مداری را پوشش می‌دهد.

چن لین، معاون طراح سیستم زمینی این ماهواره در مصاحبه با گروه رسانه‌ای چین گفت: مشاهده جهانی بارش، به ویژه مشاهده ساختار سه بعدی، همیشه یک مشکل دشوار در تشخیص هواشناسی بوده که اکنون این معضل با ارسال ماهواره اندازه‌گیری بارش برطرف شده است.

این ماهواره شش ماه پیش، در اکتبر سال گذشته میلادی عملیات آزمایشی خود را به پایان رساند. به گفته دانشمندان، در طول عملیات آزمایشی، سیستم ماهواره به طور پایدار فعال بوده و سکوی ماهواره، بار حمل و نقل و اندازه گیری و کنترل ماهواره همگی در شرایط عادی خود قرار داشتند و چهار شاخص ارزیابی، یعنی دریافت داده‌ها، پردازش داده‌ها، توزیع محصول و بایگانی داده‌ها، همه استاندارد‌ها را به طور کامل اجرا کرده‌اند.

به گفته چین، ماهواره مذکور نه تنها پشتیبانی قوی و قدرتمندی برای تضمین خدمات آب و هوا و رویداد‌های دیگر ارائه کرده، بلکه برای نظارت بر بلایای جهانی مانند سیل در پاکستان، بارندگی شدید در برزیل و حتی بارندگی‌سیل‌آسای اخیر یمن کاربرد داشته است.

 این ماهواره و سایر ماهواره‌های با این مشخصه و به طورکلی سیستم ماهواره هواشناسی فنگیون، به طور مستقل توسط چین توسعه یافته و از زمان پرتاب نهستین ماهواره هواشناسی در سال ۱۹۸۸، در مجموع ۲۱ ماهواره هواشناسی فنگیون از دو نسل و چهار نوع با موفقیت ارسال شده است که هنوز ۹ فروند از آنها در مدار هستند.

برهمین اساس، با سال‌ها تلاش، ماهواره‌های هواشناسی فنگیون به سطح پیشرفته بین المللی رسیده‌اند و برخی از فناوری‌های آنها در جهان پیشرو هستند.

چین درواقع نخستین ماهواره اندازه گیری باران را به عنوان بخشی ازفعالیت در حوزه سیستم ماهواره‌های پایش به مدار زمین ارسال کرده و این ماهواره با استفاده از دو تکنولوژی اصلی که در آن به کار گرفته شده می‌تواند دفتی که برای سنجش میزان بارش باران احتیاج دارد را تامین و رقم آن را ارائه کند. استفاده از تکنولوژی‌های راداری امکان اندازه گیری مستقل از فصل، نوع باران و نوع بافت زمین را فراهم می‌کند.

این ماهواره طی مدتی که در مدار کم‌ارتفاع زمین مسنقر است، داده‌های مرتبط با باران را طی مجموعه‌ای پایدار از برنامه‌های ماهواره‌های ارتباطی و تکامل تصویرسازی زمین ارائه می‌دهد. این اطلاعات در شناسایی و پیش بینی سیلاب، خشکسالی‌ها و دیگر آسیب‌های زیست محیطی که مربوط به باران هستند، بسیار موثر است و اهمیت دارند. چین با ارتقاء روش‌های اندازه گیری باران و توسعه فناوری‌های مرتبط، چین به دنبال بهبود عملکرد پیش بینی باران و افزایش کارایی منابع آبی است و بدین طریق یک قدم مهم در توسعه فضای ماهواره‌ای و پیشرفت‌های علمی و فناوری خود در زمینه اندازه گیری و پیش بینی باران برداشته است. این اقدام نشان از تعهد چین به حفظ محیط زیست و توسعه پایدار است و می‌توان از آن برای جامعه بین‌المللی نمونه‌ای از همکاری و تعهد به مقوله محیط زیست و تغییرات آب یاد کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فضاپیمای پرسروصدای بوئینگ ناکام شد!
  • آغاز فعالیت نخستین ماهواره اندازه‌گیری باران
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم
  • فدراسیون فوتبال ۳۵۰ میلیون تومان دیگر به جیب زد!
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضای منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • آیین تشییع و خاکسپاری شهید گمنام دوران دفاع مقدس در پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت
  • «بویینگ» و «ناسا» فضاپیمایی جدید پرتاب خواهند کرد
  • فو فایتر؛ چشم پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک‌ها!/ عکس
  • ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران